Κυριακή, Ιουνίου 03, 2007

Ανάθεση Εργασίας σε μάθημα του Δ΄ εξαμήνου

Οι σπουδαστές του Τμήματος Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία που έχουν δηλώσει το μάθημα του Δ΄ Εξαμήνου: «Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης» (θεωρία) ενημερώνονται ότι κατά τη διάρκεια των παραδόσεων της τρέχουσας εβδομάδας έγινε ανάθεση εργασίας, βιβλιογραφικού χαρακτήρα. Στο πλαίσιο της εργασίας αυτής οι σπουδαστές καλούνται να επιλέξουν και να αναπτύξουν ένα από τα ακόλουθα δύο θέματα:

1) να αναλύσουν το μοντέλο «Δραστηριότητες – Οργάνωση – Πληροφοριακά Συστήματα» (Δ.Ο.ΠΣ.) του 1ου Κεφαλαίου (Παντελής Υψηλάντης, «Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης», Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ, ISBN 960-16-0120-1) για μία οποιαδήποτε ελληνική ή ξένη επιχείρηση – οργανισμό, αποδίδοντας κυρίως έμφαση:

i. στον εντοπισμό και το σχολιασμό του είδους των Πληροφοριακών Συστημάτων Διοικητικής Υποστήριξης (όπως αυτά αναφέρονται στο 3ο και 5ο Κεφάλαιο) ή / και των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) που χρησιμοποιεί η επιχείρηση - οργανισμός για τη διεκπεραίωση των λειτουργιών της, σ΄ όλα τα επίπεδα του οργανογράμματος και

ii. στα επιχειρηματικά οφέλη – προστιθέμενη αξία από τη χρήση των Πληροφοριακών Συστημάτων Διοικητικής Υποστήριξης (όπως αυτά αναφέρονται στο 4ο Κεφάλαιο)


ή


2) να παρουσιάσουν τα κύρια χαρακτηριστικά ενός οποιουδήποτε Πληροφοριακού Συστήματος Διοικητικής Υποστήριξης (π.χ. TPS, MIS, DSS, κ.α. - όπως αυτά αναφέρονται στο 3ο Κεφάλαιο) και ειδικότερα να αναφερθούν σε ενότητες όπως:

i. η ιστορική αναδρομή των Π.Σ., η δομή και τα χαρακτηριστικά τους (δεδομένα - εισροές, επεξεργασία, πληροφορίες – εκροές), οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούν και

ii. τα πλεονεκτήματα, τα μειονεκτήματα, οι ωφέλειες, οι συνέργιες των Π.Σ. με άλλα συστήματα, καθώς και σχόλια για το παρόν και το μέλλον των Π.Σ. στη εγχώρια ή / και διεθνή αγορά

Στο πλαίσιο της εργασίας οι σπουδαστές καλούνται να αναζητήσουν πληροφορίες σχετικές με το κάθε θέμα είτε από το Internet είτε από οποιαδήποτε άλλη πηγή (ξένη ή ελληνική βιβλιογραφία – ημερήσιο τύπο – περιοδικά, δελτία τύπου εταιριών / οργανισμών κ.α.).


Η εργασία πρέπει να είναι ατομική και να κυμαίνεται σε έκταση στις 1200 – 1500 λέξεις. Η προθεσμία παράδοσης της εργασίας είναι έως την Τρίτη 19/06/2007 και ώρα 10:30 π.μ.. Η παράδοση της εργασίας μπορεί να γίνει είτε σε έντυπη μορφή, κατά τη διάρκεια των καθιερωμένων εβδομαδιαίων διαλέξεων, είτε σε ηλεκτρονική μορφή (μορφή αρχείων κειμένου: Microsoft Word ή Adobe Acrobat pdf) σε μία από τις ακόλουθες διευθύνσεις:


dgagalis@gmail.com ή d_gagalis@yahoo.gr

Ορισμένοι από τους σπουδαστές που θα παραδώσουν εργασία θα κληθούν να την παρουσιάσουν σε ανοικτό ακροατήριο σε ημερομηνία και ώρα που θα καθοριστεί με νέα ανακοίνωση.


Υπογραμμίζεται ότι στην εργασία θα πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρονται:

α) το Ονοματεπώνυμο και ο Αριθμός Μητρώου του σπουδαστή και
β) οι βιβλιογραφικές αναφορές ή/και οι αναφορές σε διευθύνσεις Διαδικτύου που χρησιμοποιήθηκαν

Ο χαρακτήρας της εργασίας είναι προαιρετικός και η βαρύτητά της στον τελικό βαθμό είναι 25%.